Combishoots Dex & Jerry en Dirk & Jaxx

Fotoshoot – Een tijd terug heb ik twee superleuke “combishoots” mogen doen met honden en paarden! De beide honden hadden (apart van elkaar) al eens voor mijn camera gestaan nadat ik een modellenoproep had geplaatst voor een locatie met rhododendrons. Dex kwam met zijn baasje naar het prachtige Ledeboerpark en Dirk poseerde in het Wooldrikspark, beide in Enschede.

Australische herder Dex
Zwitserse sennenhond Dirk

Een tijdje terug stonden beide honden weer voor mijn lens! Dit keer tijdens een fotoshoot van de twee paarden Jaxx en Jerry. Het leuk ons een leuke uitdaging om ook wat foto’s van de paarden en honden samen te maken! Zo gezegd, zo gedaan.
Dit keer had ik afgesproken bij de stal waar de paarden staan, in de buurt van Hengelo. Daar aangekomen, waren zowel de honden als paarden al mooi gepoetst voor de foto’s!

Het was voor mij de eerste keer om een echte shoot met paarden te houden! Ik had wel eens wilde paarden gefotografeerd, of gewoon voor mijzelf in bijvoorbeeld een weiland, maar nog nooit tijdens een georganiseerde shoot. Extra leuk dus! De paarden en hun baasjes deden het super! Het was soms wat lastig om de oortjes naar voren te krijgen (wat ik persoonlijk vaak het mooiste vind op de foto’s), maar met wat geduld en veel gekke geluidjes, lukte dit uiteindelijk.

Jerry
Jaxx

De paarden werden de volledige shoot vastgehouden met teugels/een halstertouw. Dit omdat we niet het risico wilden lopen dat ze zouden wegrennen (als ze ergens van schrokken, bijvoorbeeld). Aan het touw kun je ze ook iets beter sturen. De honden liepen wel gewoon los, zij waren uiteraard al ervaren als model! 😉

De teugels en het halstertouw heb ik na de tijd weggewerkt, zo kwam er een wat vrijer/gemoedelijkere sfeer! Helaas heb ik voor paarden van dit formaat nog geen touwhalster, dus op de foto’s hebben ze nog wel een halster/hoofdstel om. (het touwhalster staat nog op mijn lijst met dingen die ik wil aanschaffen, maar zoals gezegd heb ik nog nooit echt een shoot met paarden gedaan en is het dus nog nooit nodig geweest)

Het was een ontzettend gezellige en leuke fotoshoot om te doen! Het was leuk om Dex en Dirk (jeetje wat is hij gegroeid!) en hun baasjes weer te zien en eens een fotoshoot met twee práchtige paarden te mogen doen! De combinatie hond-paard was een échte uitdaging, vooral omdat de honden het toch best spannend vonden om zó dicht bij het paard te moeten komen, maar ook daar hebben we leuke foto’s van! Wie weet volgen er nu wel meer paarden- of combishoots! Ik heb de smaak in elk geval te pakken!

Dex en Jerry
Dirk en Jaxx

Benieuwd naar meer foto’s? Neem dan een kijkje in mijn portfolio!

Gerelateerd bericht

Een gedachte over “Combishoots Dex & Jerry en Dirk & Jaxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *