Fotoshoot Dierenwinkel

Fotoshoot – Vier oktober dierendag.
Ook dit (gekke) jaar hadden we gelukkig weer een dierendag! Eén van de leukste feestdagen, als je het mij vraagt. 😉 Dit jaar spendeerde ik het echter niet zoveel tijd met Joepie als ik normaal zou doen, want Chantal en ik hadden een erg leuke klus te klaren
Chantal en ik waren weer uitgenodigd om met de studio te komen staan in de dierenwinkel. We hadden al eens een keer met de studio in de winkel gestaan, toen het nog een winkel was voor Dier & Tuin. Dit jaar was het een nieuwe opening voor de hondenwinkel met daarbij een gezellig hondenfeest!

Onze eerste modellen -vijf shetland sheepdogs- deden het direct géweldig.

We begonnen rond een uur of tien met het opbouwen van de hele studio met vier grote lampen. We stonden direct bij de ingang, links, dus vielen goed op. Zodra het (prachtige) nieuwe logo onthuld was en de deur geopend, hadden we direct een rij met leuke en lieve modellen!
Ik geloof dat ik nog nóóit zóveel hondjes op één dag heb geknuffeld! Wat een gezellige boel. We hebben vanalles voor de camera gehad: van superjong (13 weken oud) tot superoud (15 jaar), ontzettend klein (chihuahua) tot mega groot (duitse dog). Eén, twee, drie of zelfs zes honden tegelijkertijd op de foto!
Maar de leukste hond en stiekem een beetje het hoogtepunt van mijn dag, was de bijna-elf-jarige beagle Bailey! ♡
Chantal was druk met het fotograferen zelf en ik heb geassisteerd met de poses, genetwerkt met veel mensen, heel veel gekletst met de trotse baasjes en dus nog véél meer geknuffeld! Stiekem was ik ook best trots op mijn rassenkennis, want ik wist bijna ieder ras goed te benoemen. (Was dat certificaat van het Honden & Katten besluit toch nog ergens goed voor. 😉 )
Ik heb ook voor het eerst in mijn leven een Tibetaanse Terriër, Spaanse Waterhond en een Basset Fauve de Bretagne gezien! Hoe leuk!

Het was onmeunig druk. We hebben non-stop doorgewerkt nog tot voorbij vijf uur. Er waren momenten dat de rij met wachtende honden en baasjes tot buiten stond! Meer dan eens heb ik de mensen eerst een rondje door de winkel en langs de andere activiteiten laten lopen, omdat de wachttijd teveel opliep en de honden een beetje te ongeduldig werden. (En geloof me, ongeduldige honden kunnen veel lawaai maken en steken elkaar dan héérlijk aan met het geblaf.. Dat is in zo’n grote hal niet héél prettig eerlijk gezegd..)

Yés! Een beagle!

Al met al was het een leuke, drukke dag! Toen we ’s avonds thuis kwamen, hebben we met onze eigen hondjes geknuffeld en ze nog een leuk cadeautje gegeven voor dierendag.
Ik vind het superleuk dat we deel mochten uitmaken van het hondenfeest en bij de opening van de Hondenhoeve mochten zijn. De foto’s zijn ondertussen naar de nieuwsgierige baasjes gestuurd & ik ben benieuwd naar hun reacties!

Hopelijk kan ik binnenkort weer wat leuke shoots inplannen buiten, want het bos kleurt práchtig! Laten we hopen dat tante Corona dit weer snel toelaat..

Ps: Benieuwd naar Chantals (andere) fotografie? Voorlopig gebruikt ze nog haar website: cw-fotografie.nl – Binnenkort verandert dit naar Chany fotografie!

Pps: als echte professional liep ik héérlijk de hele dag rond op sokken. Zo ben ik.

Gerelateerd bericht

3 gedachten over “Fotoshoot Dierenwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *